vårväder

 
 
 
I måndags hade vi riktigt vårväder i Flyinge, solen sken och det var klarblå himmel. LYCKA! Började även dagen med stalltjänst och därefter sitsträning på Fiffelido. Gick mycket bra förutom att Fiffis dressyrsadel var hemsk så hon har nu fått en ny. Red även Doris en sväng runt Warren Hastings och galoppbanan. 
 
Nu har jag ju somsagt ridvecka och i torsdags förra veckan blev Umberto halt när Anna (tjejen som har han veckan jag ej rider, då rider ju andra gänget) skulle hoppa honom på lektion. Det blev bestämt att han skulle vila över helgen och kollas igen på måndagen. Stallchef Anna och Hanna kollade honom på måndagen och dom kunde ej se någonting, vi bestämde då att jag skulle rida honom tisdag och onsdag själv och ha Doris på lektionen, för nu är Doris frisk och hennes sår hon fick ute i Active Stable är nu läkt. Hoppade henne i tisdags, och hon var väldigt piggelin, inte hoppat på sex veckor.. haha. Så hon passade på att dra järnet inne i Crafoord och där satt jag och försökte bromsa på hackamoret, eller grimman som Hanna sa jag red med ;) Men bra gick det och efter några volter fick jag stopp på henne. 
 
Därefter skulle jag ta ut Umberto och rida honom, red upp till Crafoord men tyvärr, så fort jag började trava kände jag att han var halt.. fortsatte ändå några varv och hoppades att det skulle släppa men icke, smsa Hanna som kom till ridhuset och kollade honom och vi kunde då konstatera att han var halt. Idag var han hos veterinären och domen var att han var halt på båda frambenen i hovleden (tror jag), inte bra iallafall... han kommer vara borta minst sex veckor och då bestämde Hanna att jag nu kommer ha Doris som min skolhäst resten av terminen, inte mig emot då jag verkligen tycker om Doris men såklart väldigt tråkigt med Ubbe. :( 
Alltid är det nått med dessa djur...
Visa fler inlägg